Kako koristiti kurkumu u liječenju?

Kurkuma se može koristiti u dva oblika, odnosno u prahu ili kapsulama, a može se nabaviti skoro u svim trgovinama zdrave hrane i biljnim apotekama.


Kurkumu koristimo jer je dobra u liječenju i prevenciji karcinoma. Najbolje djelovanje ima na rak debelog crijeva, tankog crijeva, želudca, jetre, prostate, dojke i jajnika.

Ljekovito djelovanje kurkume, odnosno sastojka kurkumin koji se pronalazi u ovom začinu je bazirano na dva procesa koji su nužni za preživljavanje stanica raka:

Apoptoza - stanice raka izbjegavaju apoptozu ili samouništenje stanica, što im kurkumin ne dozvoljava. Kurkumin se ovdje ponaša kao pametni lijek djelujući razorno samo na stanice raka.

Angiogeneza - kurkumin spriječava stvaranje novih krvnih žilica angiogenezom prekidajući time tumorima dovod hrane (energije) tako da tumori slabe i ugibaju. Kurkuma izbacuje kortikosteroide.

Znamo da nam je klasična medicina za sve upale, bolove i otekline (edemi) davala kortikosteroide (Medrol i sl.) koji su doista pomagali ali uz visoku cijenu posljedica. Kurkuma (kurkumin) rješava te poteškoće učinkovito, prirodno i bez posljedica.

Kurkuma ima moć oduzimanja tzv. supstance P živčanim završecima. ’Supstanca P’ je upravo prijenosnik boli. Upravo upale prethode stvaranju boli i one su uzročnici aktiviranja imunog sustava kod autoimunih bolesti (CRP), kurkuma (kurkumin) koči sintezu loših prostaglandina (PGE2) koji su medijatori boli. Kurkumin također potiče nadbubrežne žlijezde da oslobode hormon kortizon koji je zadužen u tijelu da kontrolira upalne procese i bol. Nadamo se da će kurkuma izbaciti zloglasne kortikosteroide i uspostaviti prirodnu ravnotežu u organizmu bez posljedica.

Kurkuma liječi slijedeće bolesti (popis je velik, što dobro pokazuje koliko je kurkuma ljekovita): upalne bolesti - reumatske, reumatoidni artritis, artritis, psorijazu, ekceme, astmu, autoimune bolesti, bursitis i tenditis, čireve, čukljeve, glavobolju, bol, gljivične infekcije, jedan od najboljih je čistača jetre i mikroflore u crijevima, kamen u žući i bubrezima, snižava znatno kolesterol (moždani i srčani udar), oticanje, protiv depresije,  dobro djelovanje kod liječenja raka, kao i prevencije (rak prostate, dojke i jajnika), najbolji prirodni preparat kod raka debelog crijeva, tankog crijeva, želudca i mjehura, prirodni je lijek protiv bolova, zacjeljuje rane i djeluje na štitnjaču.

Prstohvat kurkume možete dodati u rižu, jela od povrća, tijesto za palačinke, juhu. Kurkuma će dati jelu lijepu zlatno-žutu boju i ugodnu aromu raznim tjesteninama.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi